מועדון תרבות / מגזין שבוע האופנה ת״א
טלי דביר לבנת מנכ״לית one על המיתוג של מגזין שבוע האופנה ת״א 2020, סדיקת תקרת הזכוכית ואדוות של שינוי.
שבוע האופנה ת״א בהפקתו של מוטי רייפ מתקיים השנה במתכונת מורחבת ובה 29 תצוגות (!), על המסלול יציגו בתי האופנה המובילים בישראל בהם: משכית, אלון ליבנה, שי שלום, שחר אבנט, רינה צין, עידן לרוס, בננהוט ועוד.
המגזין שמהווה מעין ״ווג ישראלי״ מדבר את האג׳נדה, שינוי אידיאל היופי ופתיחת חגיגת האופנה לעוד ועוד קהלים. בבריף נתבקשנו לתת ביטוי לצבעוניות השמחה והמגוונת שכמו ״מרימה״ לתעשיית האופנה שחווה קשיים כלכליים מורכבים.
הבריף הפתוח נתפס אצלנו במשרד פרסום one כרנסנס - לידה מחדש, פריחה מחודשת של יצירתיות שחווה שבוע האופנה בשנים האחרונות. (בשנות השבעים והשמונים התקיים שבוע האופנה בארץ, בשנים 1968-1986 שמו נודע בעולם וזכה לכינוי 'היצירתיות העולה מן המדבר').
לרנסנס, להתעוררות שחווינו נתווסף כשצללנו פנימה ללו"ז התצוגות, האודישנים הפתוחים לקהל הרחב ושיתוף הפעולה של שבוע האופנה עם חברת "דאב" - מימד נוסף: החלוציות. החלוציות כבשה אותנו - ההזמנה לבחינה מחודשת של המונח אידיאל היופי, גישה ורסטילית, קשת של גוונים וקבלת יופי על כל סוגיו.
השאלות שעלו מהבריף היו כמעט פילוסופיות, מהו יופי? מהו אידיאל היופי? והאם הוא קיים. התשובות המגוונות שפגשנו בדרך הוסיפו עוד ועוד שכבות של איזון ומודעות.
שוחחנו עם כלל מעצבי האופנה שלוקחים חלק בשבוע האופנה וראיינו אותם למגזין מה שהציף הירהורים ומחשבות. שחר אבנט מעצבת מובילה אמרה ״יופי בעיני הוא תחושה, ולא איזה אידיאל שצריך לרדוף אחריו. אני חושבת שכשאישה מרגישה יפה היא זוהרת והיא בהכרח הרבה יותר יפה ממה שהיתה לפני התחושה הזו. אני מציעה את האפשרות לחגוג יופי, ולהגיע לתחושה הזו מבלי להחליט על מידות גוף מסוימות בהם צריך לעמוד.״
התשובה שהאידיאל הוא שאין אידיאל, היוותה השראה להצגה ויזואלית נעדרת פרופורציות, גמישה ומאפשרת.
ערכים אלו היוו את אבני היסוד לשפה הגרפית במגזין.
ההשראה
ההשראה כאמור צמחה מהערכים עצמם, מנקודת הזמן בה אנו ניצבים. עת של שינוי, החוויה שהרצפה מתחילה לזוז תחתינו.
ההשראה שבמילה: שינוי.
איך נולד שינוי ומרתק עוד יותר איך הוא מתממש הלכה למעשה? אנו חיים בעידן של תמורות. שינויים מקיפים אותנו, שינויים טכנולוגיים ותרבותיים כאחד.
שבוע האופנה ת"א מוביל בשנים האחרונות את שינוי אידיאל היופי ופתיחת השורות, לא כהצהרה או סלוגן יח"צני אלא באודישנים פתוחים ומסלולים שמאפשרים לעוד ועוד קהלים לקחת חלק בחגיגת האופנה.
נחשפנו לדעות מגוונות של בכירות ובכירי עולם האופנה בדבר השינוי, ציניים יותר ופחות, אקטיבים מול מגיבים וחלוצי שינוי. וחיפשנו את הסדקים הקטנים בזכוכית, סדקי אור שמהם נרקם שינוי.
התהליך
בריף חדש שנכנס אלינו למשרד הינו כאישיות נוספת בחלל המשותף, ממש כדמות שמתחילים להכיר, לפצח את המסר שלה, לתת לה צבעוניות ולעצב לה קול.
המחשבות שלנו תורגמו לכרזות, שעברו תהליך של זיקוק ודיוק. לעבוד עם ריבוי צבעים דורש איפוק וחשיבה ליצירת המנעד הנכון עבורנו. הוספנו והורדנו צבעים, מחקנו וחיזקנו את הפלטה וחיפשנו את הדרך לפיצוח הוייב.
חיפשנו לא רק את הדרך הסלולה, הנהירה בעמודי המגזין, אלא תופינים קטנים ופחות צפויים. בחרנו בנפח לבסס את הצבעוניות. ע״ג השדרה של המגזין הוספנו צבעוניות שמחוזקת ברגע שהמגזינים נערמים זה על זה.
בנוסף לצד מספרי העמוד הוספנו צבעוניות מתחלפת מה שיצר במבט באורכו של המגזין מעבר צבע.
רמיזה ל- flip book animation שמתכתב עם הילדות שלי ואיך ציירתי על זנבות המחברות.
האג׳נדה של אידיאל היופי המשתנה קיבלה ביטוי במדור שיצרנו ״FRONT ROW" מונח משבוע האופנה, הפרונט רואו, השורה הראשונה של הקהל בתצוגות הינה לוקיישן מבוקש הזוכה לתכנון וחשיבה של המעצב.ת. המדור עוצב ברוח השפה והבחירות המגוונות פתחו את השורה הראשונה, לצאת מהמוכר הידוע אל הפתוח.
עיצוב טוב
עיצוב טוב לאופנה ולתרבות בעיני הוא עיצוב שמחבר את קהל היעד אליו ומעורר אמוציה.
על העיצוב לאחד בתוכו מספר ערכים, להיות מחובר לסגנון מקורי - כלל הפרמטרים צריכים להתכנס לשבריר שניה, על הגבול הקמאי, כרגש קדום שמחובר לשורשים שלנו. סמלים היוו את צורת התקשורת הבסיסית, הראשונית באנושות ולמקום הזה עיצוב טוב מתחבר - לתמהיל שמפוצח כהלכה.
אם הייתי צריכה לזקק את החוייה הזו של צפייה בעיצוב מעורר לכדי מילה אחת הייתי בוחרת במילה: מדויק.
Comments